
Case inspiration
Tekst tekst tekst

SWOT
Med udgangspunkt i bæredygtighed har gruppen udarbejdet en SWOT-analyse, der med udgangspunkt i bæredygtighed, indgik i det konkrete arbejde med indsatserne.
Interne styrker:
Gode til at få nye idéer.
Høj brandværdi.
Samarbejde med lokale producenter.
Vi arbejder allerede meget med bæredygtighed.
Affaldssorteringsspande.
Opbakning fra øverste ledelse og en stærk handlekraft.
Mulighed for uddannelse inden for bæredygtighed.
Eksterne muligheder:
Tiden er med os.
Undersøge, hvad gæsterne ønsker.
Trend omkring mere grønt og mindre kød.
Signalværdi – den gode historie.
Lokale frugter og grønt.
Være et godt og sikkert ESG-valg (B2B).
Interne svagheder:
Beslutningstagere kan dræbe initiativer, f.eks. på grund af tid, prioritering eller økonomi.
Mere tidskrævende at håndtere grønne råvarer.
Svært at formidle grønne og bæredygtige tiltag.
Uenighed om forbrug, f.eks. appelsiner.
Manglende samlet ESG-strategi og fragmenteret commitment.
Eksterne trusler:
Gæsternes betalingsvillighed.
Prissætning – pres på priser.
Bevidste gæster, der stiller flere og større krav.
Stigende leverandørpriser.

-
Reduktion af oksekød helt eller delvist skal ske med fokus på gæstetilfredshed og gennem tydelig kommunikation af hotellets bæredygtighedsmål. En gradvis overgang og kreativ menuplanlægning kan balancere bæredygtighed med høj kundetilfredshed. Mange gæster vil forvente, at de får mindre kød i fremtiden og vil formentlig også acceptere, at oksekød helt udgår af menuerne, da det er trend vis er på andre konferencehoteller.
Dobbelt væsentligheds-analyse: Samlet score er max 6
Påvirkning af miljø og samfund:
Gennem en reduktion af retter indhold af rødt kød fra 160 g. til 120 g.Fremme gæstens sundhed (S1): Ved at fremme sundere alternativer gennem mindre portioner af rødt kød.
Mindre udledning (B3 - E1): Gennem Scope 3, En reduktion af portionsstørrelsen fra 160 g til 120 g vil årligt mindske CO₂-udledningen med 78 tons (23,9 kg CO₂ pr. kg oksekød), og 200 gæster dagligt. Ved at udskifte rødt kød med kylling, vil der være en årlig CO₂ besparelse på omtrent 262 tons årligt.
Biodiversitet (E3): Bevaring af biodiversitet ved at reducere belastningen fra kødproduktion.
Score: 5
Økonomisk betydning: Vi har sat den økonomiske gevinst som neutral, og idet der i stedet for kød anvendes andre og grønne råvarer der ofte koster flere timer at producere.Score: 1
-
Description text goes here
-
Description text goes here

Noter:
S1 gult enten med link eller forklarende tekst
DMA-score 6 = 5 er højt
Grafisk oversigt
Billede af DMA